Jokes heaven

View previous topic View next topic Go down

Jokes heaven

Post by keyell on Fri Aug 21, 2009 6:13 pm

have a funny story..can share at this page


Last edited by keyell on Mon Aug 24, 2009 4:58 pm; edited 1 time in total
avatar
keyell
Ahli Separa Baru

Posts : 53
Join date : 2009-08-18
Age : 32
Location : Kelana Jaya, Sunway Subang

http://hsbb92009.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by pay_sa on Mon Aug 24, 2009 10:49 am

maaf zahir dan batin...

pay_sa
Ahli Matang

Posts : 430
Join date : 2009-07-27
Age : 31
Location : Seri Manjung, Perak

http://mfaisalamir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by keyell on Mon Aug 24, 2009 5:07 pm

:pade satu hari, ade seko Piggie. die ade seko kawan baik yang bernama badak...
:Pada satu ari, Piggie itu meminta rakannya melukis gambarnya.Badak
pon menggunakan segala kekreatifan yang ada padanye utk. melukis gambar kawannye itu....
:Apabila lukisan itu siap,badak pun menyerahkan lukisan itu kpd
bebeh itu.
:Selepas memerhati lukisan tu,dengan sepantas kilat sang Piggie itu memberi satu flying kick kat badak ....
:kesian badak terselit kat celah batu tempat dia melukis kawan nya tu.....
:lalu Piggie tu berkata "lagi sekali ko lukis gambar
aku macam Pig, aku bunuh ko".


Last edited by keyell on Mon Aug 24, 2009 5:17 pm; edited 1 time in total
avatar
keyell
Ahli Separa Baru

Posts : 53
Join date : 2009-08-18
Age : 32
Location : Kelana Jaya, Sunway Subang

http://hsbb92009.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by keyell on Mon Aug 24, 2009 5:09 pm

Jokes 1
Boy goes 4 Blood Test. Nurse takes the sample but can't find cotton so she
Sucks his Finger!
Boy is so happy n he asks, Can I gat a Urine Test also?
avatar
keyell
Ahli Separa Baru

Posts : 53
Join date : 2009-08-18
Age : 32
Location : Kelana Jaya, Sunway Subang

http://hsbb92009.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by keyell on Mon Aug 24, 2009 5:12 pm

Joke 2
A man ask doc. how to live longer?
Doc ask him :U Smoke?
Ans : No
U drink?
Ans : No.
U play mahjong?
Ans : No
U like sex?
Ans : No.
Then U want to live so long 4 what?
avatar
keyell
Ahli Separa Baru

Posts : 53
Join date : 2009-08-18
Age : 32
Location : Kelana Jaya, Sunway Subang

http://hsbb92009.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by keyell on Mon Aug 24, 2009 5:14 pm

Da below conversation really happened on S'pore radio
recently, I think some of ya had heard it on the radio too. If not
read this.....

THIS IS REALLY FUNNY!

Presenter : Good morning. This is Power 98 & do you want to play a game?
Contestant : Yeah, why not.

Presenter : Good. It is a simple game. When I say something you have to give an answer that is opposite to what I have said. For eg. when I say Sharp, you have to answer Blunt. OK?
Contestant : OK.

Presenter : Sun
Contestant : Moon.

Presenter : Black
Contestant : White.

Presenter : Tall
Contestant : Short.

Presenter : Dog
Contestant : Cat.

Presenter : Man
Contestant : Woman

Presenter : Cock
Contestant : CHIBAI !!!

RADIO SILENCE !!!!!!

Presenter : These things sometimes happen and we are on air live. Let's take a commercial break here.
avatar
keyell
Ahli Separa Baru

Posts : 53
Join date : 2009-08-18
Age : 32
Location : Kelana Jaya, Sunway Subang

http://hsbb92009.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by keyell on Mon Aug 24, 2009 5:30 pm

one day the russian started a quest to dig the earth and see wat they have.... they dig until 100m and found some copper wire.... and make a statement "Our ppl has been using telephone for communication since 200 yrs ago"

when the american see this.. they start digging too... around it went deep until 500m... and found some fiber optic look a like and claim that "Our ppl has been using fiber optic for communication for 500yrs ago"

looking at both claims... the malaysian started to dig too.... 100m... 500m.... and 800m... they found NOTHING ! u know wat they claim ? "We are already using wireless communication 1000yrs ago"
avatar
keyell
Ahli Separa Baru

Posts : 53
Join date : 2009-08-18
Age : 32
Location : Kelana Jaya, Sunway Subang

http://hsbb92009.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by pay_sa on Tue Aug 25, 2009 12:45 pm

great jokes.....

pay_sa
Ahli Matang

Posts : 430
Join date : 2009-07-27
Age : 31
Location : Seri Manjung, Perak

http://mfaisalamir.blogspot.com

Back to top Go down

Soalan Licik Jawapan Cerdik

Post by hafidz on Tue Aug 25, 2009 5:21 pm

Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah
seorang
muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut : "Apa
sebenarnya masalah awak, Abu?"
Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya
menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada
di tempat yang sama juga!".
Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara
Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada
pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan
jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan
baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada
Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.
Pengetua: Apa 3 x 3?
Abu: 9
Pengetua: Apa 6 x 6?
Abu: 36
Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR
dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua
memandang Cikgu Murni dan berkata, "Saya rasa murid ini sepatutnya berada di
darjah 6", Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, "Saya ada soalan saya
sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?". Pengetua dan Abu bersetuju.
Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?
Abu: (berfikir) Kaki
Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?
Abu: Saku
Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf "K" akhir dengan "A", ianya
berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?
Abu: Kelapa
Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna "pink", bila keluar lembik
dan melekit?
Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, siAbu terus
menjawab.
Abu: Gula-gula getah (Bubblegum)
Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara
duduk dan anjing secara tiga kaki?
Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak
menahan si Abu terus menjawab.
Abu: Bersalaman
Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya,
okay?
Abu: Baik Cikgu
Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya
berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.
Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.
Abu: Khemah
Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak
teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.
Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas
Nescafe 3in1.
Abu: Cincin perkahwinan
Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan
meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak
hembuskan saya, akan berasa lega.
Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu
Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.
Abu: Hidung
Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan
masuk dengan lajunya.
Abu: Anak panah
Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?
Abu: Okay
Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot of
heat and excitement?
Abu: Firetruck
Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont get
it you have to use your hand.
Abu: Fork
Cikgu Murni: What is it that all men have one of. It's longer on some men
than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife
after they are married?
Abu: Surname
Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of
veins and loves pumping?
Abu: Heart
Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan
oleh si Abu, lantas berkata "Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya;
jawapan yang saya fikirkan semuanya salah".
P/s: Jika jawapan anda semua salah, anda adalah sama spesies dengan pengetua
yang mempunyai pemikiran kuning.....hehehe
avatar
hafidz
Ahli Matang

Posts : 714
Join date : 2009-07-31
Age : 33
Location : Melaka Bandaraya Warisan Dunia

http://daunhijau.42y.biz

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by tokeikambeng on Tue Aug 25, 2009 5:31 pm

fuhh...bkn universiti malaya bai...ni ptt hantar Al-Azhar amek usuluddin...otak suci gila
avatar
tokeikambeng
Tukang Jaga Umah

Posts : 144
Join date : 2009-07-27

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by 4G93T on Fri Sep 04, 2009 4:57 pm

Tah,aku was2 ngan dak Abu sekor nie...

Btl ke sesuci ini???

Niekah dak Abu yang aku knl,berbeza sungguh...?

Yg Cikgu Murni nie pun satu,saspen aku dibuatnye...
affraid
avatar
4G93T
Ahli Matang

Posts : 291
Join date : 2009-09-02
Age : 32
Location : KL Menjerit,Malaysia

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by hafidz on Fri Sep 04, 2009 4:59 pm

haha
avatar
hafidz
Ahli Matang

Posts : 714
Join date : 2009-07-31
Age : 33
Location : Melaka Bandaraya Warisan Dunia

http://daunhijau.42y.biz

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by abuzar on Sat Sep 05, 2009 4:15 pm

4G93T wrote:Tah,aku was2 ngan dak Abu sekor nie...

Btl ke sesuci ini???

Niekah dak Abu yang aku knl,berbeza sungguh...?

Yg Cikgu Murni nie pun satu,saspen aku dibuatnye...
affraid


keh . ceh . bedebah

abuzar
Ahli Separa Baru

Posts : 51
Join date : 2009-07-31

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by maddy on Mon Sep 07, 2009 11:35 am

AH BENG the Crazy Singaporean.

Why did Ah Beng go to a movie with his 18 friends?
Because below 18 not allowed Lah !
-------? ? ? ? ? ?-------

Ah Beng wants to buy a TV set. He goes to a shop.
Ah Beng : "Do you have color TV ?"
Salesgirl : "Yes !" Ah Beng : "Give me a green one, please"
-------? ? ? ? ? ?-------

Ah Beng is filling up an application form for a job.
He supplied the information for the columns on Name, Age, Address etc.
Then he comes to column on "Salary Expected", but he is not sure of the question.
After much thought, he writes " Yes "
-------? ? ? ? ? ?-------

Ah Beng goes to a store and sees a shiny object.

Ah Beng : "What is that shiny object ?"
Salesgirl : "That is a thermos flask."
Ah Beng : "What does it do ?"
Salesgirl : "It keeps hot things hot and cold things cold"
Ah Beng : "I'll buy it"
The next day, Ah Beng goes to work with his thermo flask
Boss : "What is that shiny object ?"
Ah Beng : "It's a thermos flask."
Boss : "What does it do ?"
Ah Beng : "It keeps hot things hot and cold things cold"
Boss : "What do you have in it !?"
Ah Beng : "Two cups of coffee and one cup of ice cream"
-------? ? ? ? ? ?-------

After taking photocopies of documents, Ah Beng always compares it with the original for spelling mistakes.
-------? ? ? ? ? ?-------

Ah Beng always smiles during lightning storms because he thinks his picture is being taken.
-------? ? ? ? ? ?-------

Why can't Ah Beng dial 911?
Because he can't find the number 11 (eleven) on the phone.
-------? ? ? ? ? ?-------

Ah Beng had just bought a new computer and was using it.
When he encountered some problems. He decide to use the 'Help' command after some tries.
Soon after, he became very irritated and called the computer retailer for support.
Ah Beng : "I press the 'F1' key for help lah, but it's been over half an hour and still nobody come and help me Lah ?!"
-------? ? ? ? ? ?-------

Ah Beng with two red ears went to his doctor.
The doctor asked him what had happened to his ears and he answered, "I was ironing a shirt and the phone ring, lah - but
instead of picking up the phone, I accidentally picked up the iron and stuck it
to my ear, lah" "Oh dear !" the doctor exclaimed in disbelief. "But ..
what happened to the other ear ?"
Ah Beng answered : "That stupid dumbo called back, lah !!!!"
-------? ? ? ? ? ?-------

Ah Beng talk to a long-distance telephone operator.
Ah Beng: "COULD YOU PLEASE TELL ME THE TIME DIFFERENCE BETWEEN Taipei
AND LAS VEGAS ?"
Operator: "JUST A MINUTE..."
Ah Beng : "THANK YOU lah" AND PUTS DOWN THE PHONE.
-------? ? ? ? ? ?-------

After completing a jigsaw puzzle he'd been working on for quite some time, Ah Beng proudly shows off the finished puzzle to a friend.
"It took me ONLY 5 MONTHS TO DO IT", Ah Beng brags.
"FIVE MONTHS ? THAT'S TOO LONG", the friend exclaims.
"YOU ARE A FOOL." Ah Beng replies, "SEE THIS BOX, IT IS WRITTEN FOR 4-7 YRS".
-------? ? ? ? ? ?-------

At a bar in New York , the man to Ah Beng's left tells the bartender, "JOHNNIE WALKER, SINGLE"
and his companion says, "JACK DANIELS, SINGLE".
The bartender approaches Ah Beng and asks, "AND YOU, SIR ?"
Ah Beng replies : "Tan Ah Beng, MARRIED lah"
-------? ? ? ? ? ? ?-------

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by maddy on Mon Sep 07, 2009 11:40 am

1. Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

2. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

3. Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan

4. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy , jurugambar dikenali sebagai paparazi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh
dikenali dengan nama papa Razzi.

5. Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.

6. Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.

7. Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabila diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

8. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

9. Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.

10.Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

11.Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

12.Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

13.Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by hafidz on Tue Sep 15, 2009 11:32 am

MamPus !


Al-kisah seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi..

Suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah

Isteri : Kenapa pula?

Suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris, “satu” is one, “dua” is two, “tiga”. Isteri (is three). Baru betul dan sah!.

Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa Inggeris, terutama tentang “singular” dan “plural”

Suami : Berkenaan apa tu?

Isteri : Satu tu “Singular“; dua atau lebih “Plural”

Suami : Contohnya?

Isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa bezanya?

Suami : Ohhh… tambah huruf “s” untuk yang plural

Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang

Suami : Macam mana pula boleh sama?

Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural, maka abang MAMPUS,
tambah “s” je, kan ?

Lepas daripada tu, si suami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya untuk berkahwin lagi
avatar
hafidz
Ahli Matang

Posts : 714
Join date : 2009-07-31
Age : 33
Location : Melaka Bandaraya Warisan Dunia

http://daunhijau.42y.biz

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by u-are on Tue Sep 15, 2009 11:35 am

hak8888......klakau2.....klu cm 2,t klu somi aku mnt kwin lg,aku nk jwb cm 2 la....heh3... Cool
avatar
u-are
Ahli Matang

Posts : 412
Join date : 2009-08-19
Age : 29
Location : bkt raja

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by 4G93T on Mon Oct 12, 2009 12:54 pm

Setiap umat Islam bagi lelaki wajib menunaikan solat fardhu Jumaat, nak di jadikan cerita Man dengan Din pergilah solat Jumaat, tengah Imam baca khutbah adalah tabung sedekah masjid di tolak-tolak kepada orang yang berada di masjid itu, apabila sampai sahaja tabung itu kepada Man lalu dia mengangkat tabung itu lalu senyum ke arah lubang duit tabung tersebut, Din kehairanan lalu bertanya kepada Man dengan apa yang dia lakukan.
Din: Apsal kau senyum kat lubang tabung tu?
Dengan senyuman Man menjawab.
Man: "senyum kan satu sedekah"
avatar
4G93T
Ahli Matang

Posts : 291
Join date : 2009-09-02
Age : 32
Location : KL Menjerit,Malaysia

Back to top Go down

Re: Jokes heaven

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum