tak kene kepada diri dia kut...

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

tak kene kepada diri dia kut...

Post by condor hero on Thu Sep 10, 2009 9:10 pm

citer nih first first aku dapat gaji dulu.... adus... punyalah sakit ati ngan sorang mamat nih.. dier dahlah dah janji nak duk sekali n suh aku cari umah sewa.. sebelum aku bayar deposit umah tu, aku try tanya dier nak duk tak umah ni... ye kata nak duduk sekali, akupun bayarlah deposit tuh... last last ye tak nak duduk plak.. tu yang aku sakit hati tuhs.. dahlah gaji aku hbis bayar deposit umah rm1550... aku pun tak larat gak duk dua orangkan... last last aku kuar cari bilik.. guna duit lagi...

[b]masalahnya.. macam mana nak suh seorang kawan tuh tahu perasaan kita ni... adakah zaman skrang semua orang pentingkan diri sendiri??[/b]
avatar
condor hero
Ahli Separa Baru

Posts : 102
Join date : 2009-09-10
Age : 29
Location : PENYU TeluR

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by 4G93T on Mon Sep 14, 2009 2:53 pm

Yg ko pun satu...2 nak menjerut leher sndri...

Aku sblm msk umah deal kwn yg nak join,ambk deposit n lmtkn brape org nak dok.

No Money No Talk...

Ko trs terang je dgn bdk tu soh byr gnti rugi...watpe nak mmndm rase?
Cool
avatar
4G93T
Ahli Matang

Posts : 291
Join date : 2009-09-02
Age : 32
Location : KL Menjerit,Malaysia

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by condor hero on Mon Sep 14, 2009 9:23 pm

lar... aku bukan apa?? yang aku bayar terus aku tau kawan kwan aku tak dop duit... lagipun dak tu senegeri ngan aku.. akupun cian gak dier... tapi benda dah lepas.. tapi gitulah kawan kan ...kawan ni banyak ragam...
avatar
condor hero
Ahli Separa Baru

Posts : 102
Join date : 2009-09-10
Age : 29
Location : PENYU TeluR

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by maddy on Tue Sep 15, 2009 9:24 am

susah beb..bab2 duit nh kes sensitif..kang x mtk, kite gak yg merana, kang kalo mtk, member terasa ati pulak,kate kite berkira sgt..
mslh ko sbnrnye simple, tapi disebabkan mamat tu kawan ko, tu yg jadi complicated tu ye dak..hurm...
duit yg da lebur bknnye sikit, hati pown sakit, nk mtk x smpi ati, tapi dalam ati kalo aku la jupe mamat tu, aku copet je wallet die. tu pown kalo dlm tu ade duit..hehe..
kalo ko mmg da x kuasa nk mtk duit kt member ko tu, ko redha je la.. mane taw kalo niat ko ikhlas, insyaAllah Tuhan itu Maha Adil lagi Maha Penyayang, mgkin lepas neh rezeki ko melimpah ruah, Dia xkn sia2 kan doa hambaNya yg teraniaya..yg penting ko kene berlapang dada menerima dugaan dan ujian ini..insyaAllah..

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by condor hero on Tue Sep 15, 2009 11:29 am

thanks r maddy.... aku bukan bukan nak berkira ngan kawan kawan nihs ... tapi aku nak gitahu korang yang kawan nih hanya cari kesempatan je... aku just fikir macam ko la maddy... setiap benda yang kita laku kan mesti ada balasan punya....

duit dah hangus.. so malas lah nak pikir kan... masa tak akan undur lagi lah .. ekeke...
avatar
condor hero
Ahli Separa Baru

Posts : 102
Join date : 2009-09-10
Age : 29
Location : PENYU TeluR

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by maddy on Tue Sep 15, 2009 12:08 pm

ha..camtu la..bgs2..so masalah da settle, kene la bg pengeras kan..upah kaunseling..hehehe

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by condor hero on Tue Sep 15, 2009 12:31 pm

ye lah ... aku memang dah setke kama dah hal ni... tapi biasa lah .. dalam hati tuhs memang lah ada masalah sekit skit kan .. adus ....
avatar
condor hero
Ahli Separa Baru

Posts : 102
Join date : 2009-09-10
Age : 29
Location : PENYU TeluR

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by condor hero on Tue Sep 15, 2009 12:32 pm

maddy ko orang mana ye .... dak hsbb8 gak ke??
avatar
condor hero
Ahli Separa Baru

Posts : 102
Join date : 2009-09-10
Age : 29
Location : PENYU TeluR

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by 4G93T on Tue Sep 15, 2009 12:37 pm

Dia dak Hsbb9/2009...

Satu kump ngan aku lg...

Hobby dia suke bg tazkirah n kaunseling org2 yg brmslh cm ko...

p/s;-jgn mrh maddy....Huhuhu.....
Razz
avatar
4G93T
Ahli Matang

Posts : 291
Join date : 2009-09-02
Age : 32
Location : KL Menjerit,Malaysia

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by condor hero on Tue Sep 15, 2009 12:44 pm

ces... aku bukan ada masalah lah wes.... tapi aku nak share kat korang je... eh.. orangt lain pulak yang jawab tus
avatar
condor hero
Ahli Separa Baru

Posts : 102
Join date : 2009-09-10
Age : 29
Location : PENYU TeluR

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by hafidz on Tue Sep 15, 2009 1:35 pm

pakwe maddy kot...bkn men dia back up lagi
avatar
hafidz
Ahli Matang

Posts : 714
Join date : 2009-07-31
Age : 33
Location : Melaka Bandaraya Warisan Dunia

http://daunhijau.42y.biz

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by 4G93T on Tue Sep 15, 2009 2:47 pm

Weh...bkn laaa...

Aku tlg jwb je,krg xpsl2 maddy mgmuk...

dia 2 len sket....krgg....
Rolling Eyes
avatar
4G93T
Ahli Matang

Posts : 291
Join date : 2009-09-02
Age : 32
Location : KL Menjerit,Malaysia

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by hafidz on Tue Sep 15, 2009 2:53 pm

ok
avatar
hafidz
Ahli Matang

Posts : 714
Join date : 2009-07-31
Age : 33
Location : Melaka Bandaraya Warisan Dunia

http://daunhijau.42y.biz

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by condor hero on Tue Sep 15, 2009 3:58 pm

hafidz wrote:pakwe maddy kot...bkn men dia back up lagi

akupun rasa cam tuh gak.... maddy ni guna pakwe tuk backup ek...
tapi nape ye senyap je nihs ....
avatar
condor hero
Ahli Separa Baru

Posts : 102
Join date : 2009-09-10
Age : 29
Location : PENYU TeluR

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by condor hero on Tue Sep 15, 2009 4:00 pm

4G93T wrote:Weh...bkn laaa...

Aku tlg jwb je,krg xpsl2 maddy mgmuk...

dia 2 len sket....krgg....
Rolling Eyes

nape macam nak backup maddy jah nihs.. .hak hak hak.. Twisted Evil
avatar
condor hero
Ahli Separa Baru

Posts : 102
Join date : 2009-09-10
Age : 29
Location : PENYU TeluR

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by maddy on Tue Sep 15, 2009 4:50 pm

owh sepanjang peninggalan aku, korang dok kutuk aku haaa...
cik hero (sedap sket dari cik condor..ngee~~), ko pown ikot sengal ek..sama ngan si fidz tu..hehe..

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by hafidz on Tue Sep 15, 2009 4:53 pm

haha
avatar
hafidz
Ahli Matang

Posts : 714
Join date : 2009-07-31
Age : 33
Location : Melaka Bandaraya Warisan Dunia

http://daunhijau.42y.biz

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by junepian85 on Tue Sep 15, 2009 5:11 pm

maddy wrote:susah beb..bab2 duit nh kes sensitif..kang x mtk, kite gak yg merana, kang kalo mtk, member terasa ati pulak,kate kite berkira sgt..
mslh ko sbnrnye simple, tapi disebabkan mamat tu kawan ko, tu yg jadi complicated tu ye dak..hurm...
duit yg da lebur bknnye sikit, hati pown sakit, nk mtk x smpi ati, tapi dalam ati kalo aku la jupe mamat tu, aku copet je wallet die. tu pown kalo dlm tu ade duit..hehe..
kalo ko mmg da x kuasa nk mtk duit kt member ko tu, ko redha je la.. mane taw kalo niat ko ikhlas, insyaAllah Tuhan itu Maha Adil lagi Maha Penyayang, mgkin lepas neh rezeki ko melimpah ruah, Dia xkn sia2 kan doa hambaNya yg teraniaya..yg penting ko kene berlapang dada menerima dugaan dan ujian ini..insyaAllah..


benda ni selalu berlaku pada sape2 pun..mcm aku pun rase serba slh gak..alih2 niat dalam hati klu dia bayar..rezki aku latu..klu dia tak bayar..aku anggap aku sedekah je...
avatar
junepian85
Ahli Matang

Posts : 563
Join date : 2009-08-17
Location : Putrajaya-KL

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by hafidz on Tue Sep 15, 2009 5:12 pm

seribu lebih....klu aku mau bertumbuk hehe
avatar
hafidz
Ahli Matang

Posts : 714
Join date : 2009-07-31
Age : 33
Location : Melaka Bandaraya Warisan Dunia

http://daunhijau.42y.biz

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by maddy on Tue Sep 15, 2009 5:24 pm

hurm..kalo kite betul2 redha,percayalah kita xkn rasa kecil hati@sakit hati@panas hati dgn perbuatan org yg khianat ngan kita, coz Allah da bg kita 1 reward yg kita je taw mcm mana bestnya hadiah pemberian Allah tu n betapa tenangnya jiwa coz berjaya melepasi ujian-Nya..ok..kawan2.. la tahzan..jgn bersedih taw..

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by junepian85 on Tue Sep 15, 2009 5:26 pm

betul2..aku sokong ko madi..
avatar
junepian85
Ahli Matang

Posts : 563
Join date : 2009-08-17
Location : Putrajaya-KL

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by condor hero on Tue Sep 15, 2009 8:49 pm

nak bertumbuk nih nampak sangat kita nihs cam budak budak kan...

lau genster cm mana pun kita ni tak ke mana punya...

kalau ustaz maddy punya ayat tu memang la...

memang idup ini kene sabar je...

sebab kita hidup ni kejap je kan ... lau pikir2 tak kemana dunia ni..
avatar
condor hero
Ahli Separa Baru

Posts : 102
Join date : 2009-09-10
Age : 29
Location : PENYU TeluR

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by u-are on Wed Sep 16, 2009 1:21 pm

btul3...baek ko niat sdkeh je kt die..bln pose plak....klu die xtau niat ko,lg bgus...2 la nmnya sdekah tgn knan,tgn kiri xtau.... peace cheers
avatar
u-are
Ahli Matang

Posts : 412
Join date : 2009-08-19
Age : 29
Location : bkt raja

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by condor hero on Wed Sep 16, 2009 1:23 pm

masalahnya die tak terasa ke kalau cubit paha kanan paha kiri terasa....
avatar
condor hero
Ahli Separa Baru

Posts : 102
Join date : 2009-09-10
Age : 29
Location : PENYU TeluR

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by maddy on Wed Sep 16, 2009 1:30 pm

peha die gumuk sgt kot..bnyk lemak..tu yg x rase...hehe
cube ko amek playar kasi pulas sket daging peha die.. ngee~~

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: tak kene kepada diri dia kut...

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum