Skop kerja anda

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

MDF tempat paling indah

Post by abuzar on Thu Aug 20, 2009 8:10 pm

Setelah sekian lama

Skop keje aku. .

Punch kad jam 8.30 pagi kebiasaan-nya . Kat KLJ ni celakak sikit mesin punch kad die , cepat 10minit . memang vavis . . . .

8.30 - 9.30 pagi : seperti orang kebanyakan . Segala surat khabar tak kira apa bahasa akan dijelajah . Tapi menu utama , tukartiub.blogspot.com ; hilangpunca.com ; sokernet.blogspot.com ; malaysiakini.com/bm ; harakahdaily.net ; dan segala yang berkaitan dengan perkembangan bola sepak dunia . Paling akhir aku akan bukak ialah utusan.com . ini celaka pnye portal boleh dijadikan bahan makian sepanjang kerja kelak .

9.30 - 11 .00 pg :kedatangan kontraktor pemasangan biasanya jarang menghampakan . Kesudian mereka menyedekah pelbagai juadah serapan membuat-kan hari akan tak lengkap tanpa kontraktor . Menu biasa , nasik lemak , roti canai dan tak terkecuali durian (baca : pizza) . Sambil sarapan biasanya diselitkan hiburan seperti tarian naga , tarian harimau , tarian bogel (baca : tarian gelek) dan aksi - aksi menarik dari cleaner .

11.00 - 12.30 : sesi kerja bermula . . . .

12.31 pm : bergegas dengan cepat menuju ke warung/cafe/giant/mcD mahupun FenD . . Tanpa memperdulikan suasana kerja , samada kontraktor telefon mahupun team docket .

12.32 - 2.00 : seisi mengenyangkan perut

2.01 - 3.00 (i): masa untuk telefon . dek aku kerja di salah sebuah syarikat telekomunikasi terkemuka di dunia , maka amat tidak wajar kalau aku tidak menggunakan kemudahan yang disediakan . Tapi untuk setakat ini , masih aku limitkan pada sehari 2 jam untuk bergayut .

3.00 - 3.30 - solat tidak pernah aku lupa walau kadang-kadang ngantuk menyerang

3.31 - 5.30 - kerja sambil usha2 facebook , fS dLL

5.00 : solat asar

5.30 - 6.30 : ulangi langkah (i) dan tak lupa layan streamyx . . .

6.31 pm - punch kad balik . . . .

* apapun semua tertakluk pada order . mengikut hepotesis aku reka-reka ; semakin banyak order yang aku terima , semakin banyak masa untuk berehat .

sekian ikhlas dari aku : abuzar

abuzar
Ahli Separa Baru

Posts : 51
Join date : 2009-07-31

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by pay_sa on Thu Aug 20, 2009 8:28 pm

woi...mane aci keje ko g2.....INI TAK ADIL.....

pay_sa
Ahli Matang

Posts : 430
Join date : 2009-07-27
Age : 31
Location : Seri Manjung, Perak

http://mfaisalamir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by azri_chengkau on Fri Aug 21, 2009 10:22 am

perkara biasa la tu klau dok kat MDF tu jer...hahah
avatar
azri_chengkau
Tukang Jaga Umah

Posts : 175
Join date : 2009-07-27
Age : 28
Location : BTHO Cheras ~ Annexe 1 ~ Brickfields

http://chengkau.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by pay_sa on Fri Aug 21, 2009 10:29 am

ak pn nk msuk unit ko la

pay_sa
Ahli Matang

Posts : 430
Join date : 2009-07-27
Age : 31
Location : Seri Manjung, Perak

http://mfaisalamir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by junepian85 on Fri Aug 21, 2009 10:39 am

MDF memang senang je keje nye...stakat tgk doket..pasang jumper...huhuhuhuuuu...
avatar
junepian85
Ahli Matang

Posts : 563
Join date : 2009-08-17
Location : Putrajaya-KL

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by pay_sa on Fri Aug 21, 2009 10:46 am

keje mcm tu la best....pastu dpt gaji beribu...hehehe

pay_sa
Ahli Matang

Posts : 430
Join date : 2009-07-27
Age : 31
Location : Seri Manjung, Perak

http://mfaisalamir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by intan nurul ashikin on Fri Aug 21, 2009 1:26 pm

Skop kejer org senang ja.

1st sekali bila ader projek baru sama ader nk pasang battery ker rectifier ker, air-cond ker kitaorg akan terlibat dr segi space kt mana nk letak benda2 alah tue.

Then, akan survey tempat yg nak buat projek tue. Kena tgk tempat2 nk letak benda2 alah tue dan balik melakarla plan lam excel.

Then, orang akan
1. Buat Form A
2. Dah lulus, buat PR
3. Bila PR dah lulus, tunggu PO dr unit lain.
4. Bila PO dah lulus
5. Bila barang dh order, seklai lg melawat site tgk kontrak buat kerja.
Kira jd mcm bos sekejap kuar arahan. kekekekek
6. Then bila dh siap, sekali lg kuaq site pi tgk testing lak.
mana nk tau takut ader yg trip lebihan arus ka.
7. Bila dh terima DO, orang kena buat M.I.G.O lak.
Orang xbelajar lg nk buat M.I.G.O
8. Semua nie org guna GEMS (SAP punya software)

lain2 tugas org, kul 10 ader mkn2, yg bestnyer org selalu mkn free sbb kt sini always buat jamuan. Sedapnyer.......

Tugas lain, baca paper on9, chatting ngan korang, chat guna email tm.
kekekkeke.


One more thing, yg org seronok sekali coz unit org nie jaga satu utara.
so org akan kuar site dr tjg malim hinggalah ker kuah, langkawi.
so bila dh kuar org akan buat claim kan.
kaya org.
hahahahhahah

itulah skop org kejer.
avatar
intan nurul ashikin
Ahli Separa Baru

Posts : 173
Join date : 2009-08-18
Age : 31
Location : Ipoh

http://www.myspace.com/sizuka85

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by abuzar on Mon Aug 24, 2009 11:36 am

pay_sa wrote:keje mcm tu la best....pastu dpt gaji beribu...hehehe


hahaha . .unsur jeles ke pesal

abuzar
Ahli Separa Baru

Posts : 51
Join date : 2009-07-31

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by pay_sa on Tue Aug 25, 2009 10:38 am

abuzar wrote:
pay_sa wrote:keje mcm tu la best....pastu dpt gaji beribu...hehehe


hahaha . .unsur jeles ke pesal

bukan jeles...xpuas ati...

pay_sa
Ahli Matang

Posts : 430
Join date : 2009-07-27
Age : 31
Location : Seri Manjung, Perak

http://mfaisalamir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by abuzar on Tue Aug 25, 2009 1:46 pm

pay_sa wrote:
abuzar wrote:
pay_sa wrote:keje mcm tu la best....pastu dpt gaji beribu...hehehe


hahaha . .unsur jeles ke pesal

bukan jeles...xpuas ati...


x puas ati awat . . hang jadi bos sign2 cek pun x puas ke? . . .haha

abuzar
Ahli Separa Baru

Posts : 51
Join date : 2009-07-31

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by pay_sa on Fri Aug 28, 2009 11:55 am

wlaupn keje ak sign2 je tp ak xpaham ape yg nk di sign nye.....pyh beb....

pay_sa
Ahli Matang

Posts : 430
Join date : 2009-07-27
Age : 31
Location : Seri Manjung, Perak

http://mfaisalamir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by 4G93T on Thu Sep 03, 2009 11:02 am

Ssh sgt wat cam biasa yg ko wat 2...?
Ko bls mail aku,msg aku or tpn aku cam slalu...
yg pntg jgn gdh same bos k... Razz
avatar
4G93T
Ahli Matang

Posts : 291
Join date : 2009-09-02
Age : 32
Location : KL Menjerit,Malaysia

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by abuzar on Fri Sep 04, 2009 5:07 pm

lu 4G93T , kerje lu x silap gua main ping pong kan . . . kah4

abuzar
Ahli Separa Baru

Posts : 51
Join date : 2009-07-31

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by faes on Tue Sep 15, 2009 12:26 pm

spe kt sini ada kena training rno 2bulan under hsbb??
avatar
faes
Ahli Baru

Posts : 12
Join date : 2009-09-15
Age : 31
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Skop kerja anda

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum