Rakyat Malaysia Berani Mati!!

View previous topic View next topic Go down

Rakyat Malaysia Berani Mati!!

Post by 4G93T on Tue Sep 29, 2009 12:11 pm

Ops Sikap kali ini berjaya atau gagal? Tidak perlulah kita membuat kesimpulan berjaya atau gagal kerana yang penting sejauh manakah kesedaran yang wujud di kalangan pemandu apabila mereka berada di jalan raya. Dengan jumlah kenderaan yang saban hari semakin meningkat, jumlah pemandu yang terus bertambah dan jalan raya pula tidak banyak yang berubah, maka sukar untuk mengukur tahap sebenar kejayaan atau kegagalan Ops Sikap ini.

Adakah kerana jumlah kenderaan meningkat? Mungkin ini salah satu faktornya. Buktinya apabila lebuh raya yang mampu memendekkan tempoh perjalanan terpaksa mengambil masa lebih panjang. Pengguna lebuh raya terpaksa memilih 'jalan lama' kerana lebuh raya sesak. Dan adakah kerana lebih banyak kenderaan melalui jalan bandaran, jalan persekutuan dan jalan negeri menyebabkan kadar kemalangan terus meningkat?

Sebenarnya sesetengah pemandu memang tidak takut mati ketika berada di jalan raya. Inikan pula sekadar membayar saman atau digantung lesen memandu. Saman boleh dibayar dan ramai juga yang sedang memandu tanpa lesen. Tetapi jika mereka ini tergolong dalam golongan orang yang berani mati janganlah sampai menyusahkan kehidupan orang lain. Biarlah mereka yang berani mati di jalan raya ini mati tetapi yang menyedihkan apabila mereka yang tidak takut undang-undang dan bersedia untuk mati kerana melanggar peraturan itu menimbulkan masalah kepada orang lain.


Apa komen anda??
Pikirlah Sendiri...
avatar
4G93T
Ahli Matang

Posts : 291
Join date : 2009-09-02
Age : 32
Location : KL Menjerit,Malaysia

Back to top Go down

Re: Rakyat Malaysia Berani Mati!!

Post by u-are on Tue Sep 29, 2009 12:57 pm

emmm....btul3....nk naek kndraan awm pn lmbt gk...

naek motor pn bhya...klu b'hati2 pn kta tetap kena gk...so.....no komen...he3... Rolling Eyes
avatar
u-are
Ahli Matang

Posts : 412
Join date : 2009-08-19
Age : 29
Location : bkt raja

Back to top Go down

Re: Rakyat Malaysia Berani Mati!!

Post by 4G93T on Thu Oct 01, 2009 12:57 pm

Pd yg mmbawa kete 2 jgn la smbg sgt yek...

Nak menyelit pun tgk2 la org blkg kot da moto nak lalu ker kn?

Yg bwk moto plak jgn riak sgt...abs side miror kete korg sapu...
avatar
4G93T
Ahli Matang

Posts : 291
Join date : 2009-09-02
Age : 32
Location : KL Menjerit,Malaysia

Back to top Go down

Re: Rakyat Malaysia Berani Mati!!

Post by maddy on Thu Oct 01, 2009 6:29 pm

aku baik ngan org moto pe, tapi SESETENGAH org moto yg kurang nk phm bahasa...bawak moto mcm lalu jalan kampung..nak potong, kete sebelah himpit..bile da dapat can, tu yg aku press myk kuat2...
tapi aku phm, bile aku naik moto aku geram kt org yg naik kete,
bile aku naik kete, aku geram kt org yg bwk moto...
so, naik basikal je la ek..ngee~~
tapi betul la..bile da pegang stereng, even kalo pak imam yg drive pown bole jadi samseng kt jln..hehe
pengakuan ikhlas dr aku: ade time aku suka jadi samseng jln..cilok sane-sini (tapi signal tetap aku bagi taw!!)..bwk laju mmg faveret..coz aku da terpengaruh ngan NFS.. rasa puas..nak2 bile da jupe geng (yg tetiba ajak race)...
tapi aku time bwk kete je ganas, bile da kuar kete jadi gadis ayu taw..ngee~~

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: Rakyat Malaysia Berani Mati!!

Post by junepian85 on Fri Oct 02, 2009 10:57 am

hmm..sekarang ni kereta dah makin byk tu yg makin sesak...mcm kat umah aku..parking sume dah penuh..sampai park kat tepi jalan..pagi2 plak dah trafic jam kat putrajaya..kebykan semua keta baru2..maklum la..baru dapat masuk gomen..diorg trus beli kereta....huhuhuhu..
avatar
junepian85
Ahli Matang

Posts : 563
Join date : 2009-08-17
Location : Putrajaya-KL

Back to top Go down

Re: Rakyat Malaysia Berani Mati!!

Post by u-are on Fri Oct 02, 2009 11:40 am

btul3...kt umah aku pn sm...kuar je tol kt bkt jelutong,cabang yg nk g KL n KLANG 2 jem glaa...jnuh aku mncelah...hu3...

meh kte wat cm kt jepun...suma naek beskal...beskal pn canggih2...best je tgk dorg...klu prking kt disneyland 2,pnuh ngn beskal...keta jarang laaa...klu yg naek keta 2 org besau2 je....
avatar
u-are
Ahli Matang

Posts : 412
Join date : 2009-08-19
Age : 29
Location : bkt raja

Back to top Go down

Re: Rakyat Malaysia Berani Mati!!

Post by junepian85 on Fri Oct 02, 2009 1:43 pm

boleh kite kuruskan badan...badan sihat..otak pun cerdas..
avatar
junepian85
Ahli Matang

Posts : 563
Join date : 2009-08-17
Location : Putrajaya-KL

Back to top Go down

Re: Rakyat Malaysia Berani Mati!!

Post by 4G93T on Mon Oct 05, 2009 1:59 pm

Pe kate kte cdgkn supaya bezakan jln kete n moto...

Cm sesetgh tmpt 2...

Br la best...blh merempit n kete xblh msk...

kete pun xtkt nk pecut.
Laughing
avatar
4G93T
Ahli Matang

Posts : 291
Join date : 2009-09-02
Age : 32
Location : KL Menjerit,Malaysia

Back to top Go down

Re: Rakyat Malaysia Berani Mati!!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum