Streamyx Staff Package

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Streamyx Staff Package

Post by pay_sa on Mon Aug 10, 2009 5:39 pm

ada sesapa tau mcm mne nk register streamyx yg staff nye pakej?

pay_sa
Ahli Matang

Posts : 430
Join date : 2009-07-27
Age : 31
Location : Seri Manjung, Perak

http://mfaisalamir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by fir on Tue Aug 11, 2009 12:12 pm

pay_sa wrote:ada sesapa tau mcm mne nk register streamyx yg staff nye pakej?

ko pegi tmpoint :
- amek borang apply line DEL dan STREAMYX (STX) untuk staff.nnti ko akan diberi borang staff dimana ko kene dapatkan pengesahan daripada boss ko.
- pastikan pass card ada.sbb customer service nak photostate pass card & my card.

aggreement 1 tahun.
sewa untuk DEL = RM1.OO
sewa untuk STX = RM45 (512kbps)
RM66 (1.0mbps)
RM99 (2.0mbps)

fir
Ahli Separa Baru

Posts : 51
Join date : 2009-07-29

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by leenaz on Tue Aug 11, 2009 1:40 pm

fir wrote:
pay_sa wrote:ada sesapa tau mcm mne nk register streamyx yg staff nye pakej?

ko pegi tmpoint :
- amek borang apply line DEL dan STREAMYX (STX) untuk staff.nnti ko akan diberi borang staff dimana ko kene dapatkan pengesahan daripada boss ko.
- pastikan pass card ada.sbb customer service nak photostate pass card & my card.

aggreement 1 tahun.
sewa untuk DEL = RM1.OO
sewa untuk STX = RM45 (512kbps)
RM66 (1.0mbps)
RM99 (2.0mbps)

contract staff bleh tak?

leenaz
Ahli Matang

Posts : 269
Join date : 2009-07-28
Location : Bukit Mahkamah

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by fir on Tue Aug 11, 2009 1:44 pm

leenaz wrote:
fir wrote:
pay_sa wrote:ada sesapa tau mcm mne nk register streamyx yg staff nye pakej?

ko pegi tmpoint :
- amek borang apply line DEL dan STREAMYX (STX) untuk staff.nnti ko akan diberi borang staff dimana ko kene dapatkan pengesahan daripada boss ko.
- pastikan pass card ada.sbb customer service nak photostate pass card & my card.

aggreement 1 tahun.
sewa untuk DEL = RM1.OO
sewa untuk STX = RM45 (512kbps)
RM66 (1.0mbps)
RM99 (2.0mbps)

contract staff bleh tak?

walaupun contract ia dikira sebagai staff juga...tapi kalu leasing xbleh kalu xsilap...
yang pasti staff kene dapatkan pengesahan dari boss dulu.lepas boss dah luluskan everything must be okey...

fir
Ahli Separa Baru

Posts : 51
Join date : 2009-07-29

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by pay_sa on Tue Aug 11, 2009 5:32 pm

4mbps xde ke???

pay_sa
Ahli Matang

Posts : 430
Join date : 2009-07-27
Age : 31
Location : Seri Manjung, Perak

http://mfaisalamir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by fir on Tue Aug 11, 2009 5:41 pm

pay_sa wrote:4mbps xde ke???

ada.
4.0mbps = rm129...
tapi untuk 2.0mbps dan 4.0mbps hanya selected area yang boleh support.untuk memudahkan ko dan pihak tmpoint, ko dapatkan no tepon jiran berdekatan untuk cek area tu boleh support 2.0mbps dan 4.0mbps atau pun tidak...
untuk speed 1.0mbps kebawah, rumah ko kene 5km kebawah.manakala 2.0mbps dan 4.0mbps, rumah ko kene kurang dari 3km.jarak ini adalah jarak dari rumah ko ke ibusawat berdekatan...

fir
Ahli Separa Baru

Posts : 51
Join date : 2009-07-29

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by pay_sa on Tue Aug 11, 2009 5:49 pm

ak tgk dlm list coverage area for 2mbps and 4mbps area umah ak temasuk skali....ak tgk dlm website streamyx....tu dah dikira ok ke???

pay_sa
Ahli Matang

Posts : 430
Join date : 2009-07-27
Age : 31
Location : Seri Manjung, Perak

http://mfaisalamir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by fir on Tue Aug 11, 2009 6:03 pm

pay_sa wrote:ak tgk dlm list coverage area for 2mbps and 4mbps area umah ak temasuk skali....ak tgk dlm website streamyx....tu dah dikira ok ke???

list tu ikut kawasan...
mgkin ada kawasan area tu yang suppot.tp ada kawasan area tu xsupport...
lebih senang kalu ko bleh dapatkan no tepon jiran...

ko tinggal katner???ada no jiran x???kalu NIS area aku bleh cek kan...

fir
Ahli Separa Baru

Posts : 51
Join date : 2009-07-29

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by pay_sa on Tue Aug 11, 2009 6:16 pm

ak bru je msuk area tu....xsmpat nk bekenalan lg....lg pn tm bru nk g pasang tepon umah ak hri ni....

pay_sa
Ahli Matang

Posts : 430
Join date : 2009-07-27
Age : 31
Location : Seri Manjung, Perak

http://mfaisalamir.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by fir on Tue Aug 11, 2009 6:23 pm

o...
okeh.okeh..okeh...

fir
Ahli Separa Baru

Posts : 51
Join date : 2009-07-29

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by maddy on Wed Aug 12, 2009 10:00 am

so fir, kalo aku nk pakai wireless broadband, cane plak?
ko tlg la gtaw aku..aku malas nk bukak website die tu (sbnarnye mls nk bace..hehe)
aku baru je potong streamyx ari tu coz ingt nk pakai wireless pulak.

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by fir on Wed Aug 12, 2009 10:19 am

maddy wrote:so fir, kalo aku nk pakai wireless broadband, cane plak?
ko tlg la gtaw aku..aku malas nk bukak website die tu (sbnarnye mls nk bace..hehe)
aku baru je potong streamyx ari tu coz ingt nk pakai wireless pulak.

3G broadband yang aku tau CELCOM sahaja...
yang aku tau celcom ada 2pekej :
1) 384kbps = rm68/month
2) 3.6G = rm98/month
wireless modem punye harga depands pada brand dan kualiti.

untuk 3G broadband, ia depands on area jugak.kalu area tu 3G coverage power maka stabilla internetnya.masa 3G broadband baru diperkenalkan dulu ramai pengguna STX terminate STX.tapi lama kelamaan semua datang register STX semula kerana mereka kata 3G tak stabil...so ko kene pastikan kat area yg ko selalu on9 tu 3G power tak.ini bg mengelakkan rugi pada pihak anda...

fir
Ahli Separa Baru

Posts : 51
Join date : 2009-07-29

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by maddy on Wed Aug 12, 2009 10:43 am

fir wrote:
maddy wrote:so fir, kalo aku nk pakai wireless broadband, cane plak?
ko tlg la gtaw aku..aku malas nk bukak website die tu (sbnarnye mls nk bace..hehe)
aku baru je potong streamyx ari tu coz ingt nk pakai wireless pulak.

3G broadband yang aku tau CELCOM sahaja...
yang aku tau celcom ada 2pekej :
1) 384kbps = rm68/month
2) 3.6G = rm98/month
wireless modem punye harga depands pada brand dan kualiti.

untuk 3G broadband, ia depands on area jugak.kalu area tu 3G coverage power maka stabilla internetnya.masa 3G broadband baru diperkenalkan dulu ramai pengguna STX terminate STX.tapi lama kelamaan semua datang register STX semula kerana mereka kata 3G tak stabil...so ko kene pastikan kat area yg ko selalu on9 tu 3G power tak.ini bg mengelakkan rugi pada pihak anda...

owh..thank you.hehe
abes yg streamyx combo tu(yg gambar nasi lemak + teh tarik) cane pulak?
aku lemah la bab2 internet nih..hehe

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by hafidz on Wed Aug 12, 2009 10:46 am

ko kena makan nasi lemak ngan tea tarik dulu

hafidz
Ahli Matang

Posts : 714
Join date : 2009-07-31
Age : 32
Location : Melaka Bandaraya Warisan Dunia

http://daunhijau.42y.biz

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by maddy on Wed Aug 12, 2009 10:56 am

hafidz wrote:ko kena makan nasi lemak ngan tea tarik dulu

haha..aku ketuk kang si fidz nih..
aku terminate streamyx pown sbb die selalu je disconnected time aku main tenet..jiwa kacau betul la...
aku rase copper kt umah aku kene ganti kot..
sape penah guna P1 wimax tu? ok x? (taw dek TM nih mesti marah gune product musuh..hehe)

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by leenaz on Wed Aug 12, 2009 11:01 am

maddy wrote:
hafidz wrote:ko kena makan nasi lemak ngan tea tarik dulu

haha..aku ketuk kang si fidz nih..
aku terminate streamyx pown sbb die selalu je disconnected time aku main tenet..jiwa kacau betul la...
aku rase copper kt umah aku kene ganti kot..
sape penah guna P1 wimax tu? ok x? (taw dek TM nih mesti marah gune product musuh..hehe)

maddy x silap aku kalu nak guna wifi stimix tu kene pasang line gaks..dia just bg modem wireless utk kesenangan kita...maksud aku ko pasang line mcm biasa pastu sambung plak ngan modem wireless..ada paham??aku kat umah guna wireless gak tapi sendirian berhad punya...so la ni aku mahu pindah umah...nak terminated line stimix..aku pun mcm ko nak guna P1 wimax...asik disconnected je stimix even guna 1Mbps...haaihhh

leenaz
Ahli Matang

Posts : 269
Join date : 2009-07-28
Location : Bukit Mahkamah

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by hafidz on Wed Aug 12, 2009 11:02 am

maddy wrote:
hafidz wrote:ko kena makan nasi lemak ngan tea tarik dulu

haha..aku ketuk kang si fidz nih..
aku terminate streamyx pown sbb die selalu je disconnected time aku main tenet..jiwa kacau betul la...
aku rase copper kt umah aku kene ganti kot..
sape penah guna P1 wimax tu? ok x? (taw dek TM nih mesti marah gune product musuh..hehe)
hehe aku ketuk ko blk

pki la aper ko nk pki musuh tak musuh.....janji hati puas hehe

hafidz
Ahli Matang

Posts : 714
Join date : 2009-07-31
Age : 32
Location : Melaka Bandaraya Warisan Dunia

http://daunhijau.42y.biz

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by fir on Wed Aug 12, 2009 11:04 am

yang gambar nasi lemak & teh tarik tu menggambarkan pekej combo.

pekej combo menggantikan pekej yang sebelum ni yang bukan combo.
sbg contoh ya :
pekej dulu sebelum combo =
untuk DEL sewa rm25.
untuk STX sewa 512kbps = rm77
1.0mbps = rm99

so cust kene bayar untuk speed 512kbps > 25+77 = rm102/month.tetapi sekarang cust hanya perlu bayar rm90 kerana telah dicombokan.untuk speed 1.0mbps pula > 25+99 = rm124/month, sekarang cuma rm110...tapi pekej ni untuk cust bukan staff.untuk staff TM telah berikan keistimewaan.so gunakanla keistimewaan itu...okey???

fir
Ahli Separa Baru

Posts : 51
Join date : 2009-07-29

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by maddy on Wed Aug 12, 2009 11:04 am

leenaz wrote:
maddy wrote:
hafidz wrote:ko kena makan nasi lemak ngan tea tarik dulu

haha..aku ketuk kang si fidz nih..
aku terminate streamyx pown sbb die selalu je disconnected time aku main tenet..jiwa kacau betul la...
aku rase copper kt umah aku kene ganti kot..
sape penah guna P1 wimax tu? ok x? (taw dek TM nih mesti marah gune product musuh..hehe)

maddy x silap aku kalu nak guna wifi stimix tu kene pasang line gaks..dia just bg modem wireless utk kesenangan kita...maksud aku ko pasang line mcm biasa pastu sambung plak ngan modem wireless..ada paham??aku kat umah guna wireless gak tapi sendirian berhad punya...so la ni aku mahu pindah umah...nak terminated line stimix..aku pun mcm ko nak guna P1 wimax...asik disconnected je stimix even guna 1Mbps...haaihhh

pahammm cikgu naz!!hehe..tu la saya ngah survey nih..ingt jap g nk g muzium nk tnya kt c2..hehe

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by maddy on Wed Aug 12, 2009 11:06 am

fir wrote:yang gambar nasi lemak & teh tarik tu menggambarkan pekej combo.

pekej combo menggantikan pekej yang sebelum ni yang bukan combo.
sbg contoh ya :
pekej dulu sebelum combo =
untuk DEL sewa rm25.
untuk STX sewa 512kbps = rm77
1.0mbps = rm99

so cust kene bayar untuk speed 512kbps > 25+77 = rm102/month.tetapi sekarang cust hanya perlu bayar rm90 kerana telah dicombokan.untuk speed 1.0mbps pula > 25+99 = rm124/month, sekarang cuma rm110...tapi pekej ni untuk cust bukan staff.untuk staff TM telah berikan keistimewaan.so gunakanla keistimewaan itu...okey???

wah..hebat la ko fir..nih yg TM suka dpt staf cm ko ni..hehe..
neway, thanks ek.really helpful..

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by maddy on Wed Aug 12, 2009 11:07 am

hafidz wrote:
maddy wrote:
hafidz wrote:ko kena makan nasi lemak ngan tea tarik dulu

haha..aku ketuk kang si fidz nih..
aku terminate streamyx pown sbb die selalu je disconnected time aku main tenet..jiwa kacau betul la...
aku rase copper kt umah aku kene ganti kot..
sape penah guna P1 wimax tu? ok x? (taw dek TM nih mesti marah gune product musuh..hehe)
hehe aku ketuk ko blk

pki la aper ko nk pki musuh tak musuh.....janji hati puas hehe

haha..betul gak tu..janji masyuk ye dak?

maddy
Tukang Jaga Umah

Posts : 545
Join date : 2009-07-28
Location : BKM

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by hafidz on Wed Aug 12, 2009 11:09 am

iyer masyuk...pki jer ape nk pk2 lagi bile lagi nk merasa huhu

hafidz
Ahli Matang

Posts : 714
Join date : 2009-07-31
Age : 32
Location : Melaka Bandaraya Warisan Dunia

http://daunhijau.42y.biz

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by tokeikambeng on Wed Aug 12, 2009 11:19 am

fir wrote:
maddy wrote:so fir, kalo aku nk pakai wireless broadband, cane plak?
ko tlg la gtaw aku..aku malas nk bukak website die tu (sbnarnye mls nk bace..hehe)
aku baru je potong streamyx ari tu coz ingt nk pakai wireless pulak.

3G broadband yang aku tau CELCOM sahaja...
yang aku tau celcom ada 2pekej :
1) 384kbps = rm68/month
2) 3.6G = rm98/month
wireless modem punye harga depands pada brand dan kualiti.

untuk 3G broadband, ia depands on area jugak.kalu area tu 3G coverage power maka stabilla internetnya.masa 3G broadband baru diperkenalkan dulu ramai pengguna STX terminate STX.tapi lama kelamaan semua datang register STX semula kerana mereka kata 3G tak stabil...so ko kene pastikan kat area yg ko selalu on9 tu 3G power tak.ini bg mengelakkan rugi pada pihak anda...

aku nak pakai gak....HSBB pon smp 1G je... Laughing Laughing Laughing

tokeikambeng
Tukang Jaga Umah

Posts : 144
Join date : 2009-07-27

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by hafidz on Wed Aug 12, 2009 12:06 pm

pakai2 celcom

hafidz
Ahli Matang

Posts : 714
Join date : 2009-07-31
Age : 32
Location : Melaka Bandaraya Warisan Dunia

http://daunhijau.42y.biz

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by Arman on Wed Aug 12, 2009 12:22 pm

tokeikambeng wrote:
fir wrote:
maddy wrote:so fir, kalo aku nk pakai wireless broadband, cane plak?
ko tlg la gtaw aku..aku malas nk bukak website die tu (sbnarnye mls nk bace..hehe)
aku baru je potong streamyx ari tu coz ingt nk pakai wireless pulak.

3G broadband yang aku tau CELCOM sahaja...
yang aku tau celcom ada 2pekej :
1) 384kbps = rm68/month
2) 3.6G = rm98/month
wireless modem punye harga depands pada brand dan kualiti.

untuk 3G broadband, ia depands on area jugak.kalu area tu 3G coverage power maka stabilla internetnya.masa 3G broadband baru diperkenalkan dulu ramai pengguna STX terminate STX.tapi lama kelamaan semua datang register STX semula kerana mereka kata 3G tak stabil...so ko kene pastikan kat area yg ko selalu on9 tu 3G power tak.ini bg mengelakkan rugi pada pihak anda...

aku nak pakai gak....HSBB pon smp 1G je... Laughing Laughing Laughing

klu korang daftar atas nama staff TM, yg 3.6G tu korang just bayar RM50/Month jer.. aku dh tanye dah...
untuk TM staff shj, dia panggil Platinum plan

Arman
Ahli Separa Baru

Posts : 110
Join date : 2009-07-28
Location : Bukit Mahkamah

Back to top Go down

Re: Streamyx Staff Package

Post by Sponsored content Today at 7:47 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum